Язовир Стойковци преля, спасиха жена от удавяне... на съвместно учение

Снимка: Infomreja.bg

Това е сценарият, по който днес военни, пожарникари и медици проведоха съвместно учение

Язовир Стойковци преля. Наводни къщите в село Логодаж. Има пострадали след като приливната вълна понесе всичко след себе си.

Това е сценарият, по който днес военни, пожарникари и медици проведоха съвместно учение.

Язовирът край пътя за ГКПП „Станке Лисичково“ стана арена за тестване на уменията на военните от бригадното командване в Благоевград, служители на РС „Пожарна безопасност“ и Центъра за спешна медицинска помощ.

 „Днес извършваме действия на формированието за преодоляване на бедствия, работим заедно с органите на пожарната и спешната помощ, сценарият е повишаване нивото на язовир Стойковци, вследствие на приливната вълна са наводнени къщи, оказваме помощ на населението чрез транспортиране с две гумени лодки. Оказваме и първа помощ на пострадал от наводнението, вторият етап включва обезводняване от пожарната на засегнатите райони“, разказа полковник Митко Балтов.

От водите на язовира бе извадена давеща се жена. Две лодки със спасители се отправиха към пострадалата, която бе извадена с пояс. Лекар я посрещна на брега и ѝ оказа помощ – първо почисти устната кухина, а след я обдишва и показа как се прави сърдечен масаж.

Вторият сценарий също бе разигран успешно - източване на придошлата вода с помпата на хидромоторния модул на РСПБЗН.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK