Явор Божанков: Комисията за Нотариуса ще свърши работа, ако органите й съдействат

Снимка: БГНЕС

Според него анкетната парламентарна комисия е натоварена с твърде важна задача

Комисията в Народното събрание за Мартин Божанов - Нотариуса може да си свърши работата, ако и "самите органи" искат да помогнат за това. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков, пише news.bg.

Според него анкетната парламентарна комисия е натоварена с твърде важна задача. По думите му тя е нямало да съществува, ако ВСС и прокуратурата са си вършили работата.

Божанков поясни, че Антикорупционният фонд (АКФ) може да посочи къде могат да бъдат намерени имената на лица, свързани с Нотариуса. Той добави, че има доклади, предполагаме, и на специалните служби, и на ГДБОП.

Депутатът смята, че ако заседанията на Комисията за закрити, то народните представители ще могат да се запознаят с цялата информация по случая. Той добави, че нежеланието на някои органи да съдействат към момента затруднява работата на временната комисия.

Според него някой иска да прикрие обективната истина. Божанков заяви, че има опити от депутати от други парламентарни групи да удавят в информация анкетната комисия.

Божанков не изключва сред лицата, свързани с Нотариуса да се появят и политици от високите етажи на властта.

Припомняме, че в началото на февруари НС създаде временна комисия, която да разследва кръва около Мартин Божанов - Нотариуса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK