"Ясновидец" от Врачанско измами жена от Микрево, взе ѝ пари и злато

Снимка: Infomreja.bg

Води се разследване

Под ръководството на Районната прокуратура - Благоевград, Териториално отделение – Сандански, се води разследване за измама.

В Районното управление на МВР в Сандански се е явила М.С. от с. Микрево, община Струмяни. Жената е съобщила, че била измамена от В.Л., представящ се за ясновидец. Споделила е, че комуникирала с него в социалните мрежи и във Viber в периода от 27.10. до 08.12.

В рамките на кореспонденцията В.Л. ѝ заявил, че ѝ е направена магия и той може да ѝ помогне за развалянето ѝ. За целта М.С. следвало да извърши парични преводи на негово име чрез EasyPay.

Пострадалата превела на В.Л. сума в общ размер на 7 980 лева. Освен това изпратила на „ясновидеца“ и златни бижута, които той „да изчисти“ от направената им магия.

В хода на разследването на случая е извършено претърсване и изземване в обитаваното от В.Л. жилище в с. Алтимир, област Враца.

По искане на Районна прокуратура – Благоевград спрямо обвиняемия В.Л. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

От анализа на събраните доказателства се установява, че експлоатирайки вярванията на пострадалото лице в окултното, обвиняемият е възбудил и поддържал заблуждение у М.С. с думи и психологически атаки. По този начин мотивирал жената да се разпореди с имуществото си в негова полза, причинявайки ѝ имотна вреда, съобщават от държавното обвинение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//