Ясни са победителите в XXIII „Пирин фолк” - Сандански

Снимки: Община Сандански

За два слънчеви и прекрасни летни дни Сандански „приюти” артисти, творци, изпълнители, млади и още по-млади таланти от цялата страна, Сърбия и Македония, за да „раздрусат” сцената и журито на двадесет и третото издание на Международния фестивал „Пирин Фолк”Сандански.

Самото фестивално жури с председател проф. Стефан Драгостинов изрази своето мнение на пресконференция, дадена след фестивала, че тази година е било изключително затруднено и при избора на изпълнител, и при избора на песен, поради качествените и равностойни претенденти.

Но все пак за първи път песента победител на журито и песента победител на община Сандански бе една и съща, а именно „В делник и в празник”, изпълнена от Боби Бакалов с композитор Светослав Лобошки. Призът за изпълнител грабна талантливата 16-годишна Мирела Димитрова от Русе, която омая журито с невероятния си талант и артистична хореография.

Многобройната публика на Летния театър, сред която имаше и цели агитки и фен клубове, постави на първо място песента „Бащин грях”, изпълнена от Светлин Миланов, която спечели и наградата на телевизионните зрители в sms класацията и Вокална група „Змей горянин” за изпълнител.

Освен много качествена музика, интересна сценография и добра организация, тази година фестивалът „Пирин фолк” се отличи и с пъстроцветна палитра от участници от Македония и Сърбия, които грабнаха публиката и на няколко пъти сред зрителите се извиваха хора.

Утвърдилата се вече като любимка на публиката в Сандански Вили Рай освен че спечели второ място в конкурса за песен с „Който обич няма” и трето място на публиката, бе наградена с много отличия на самата пресконференция, която се провежда традиционно след фестивала.

За лице на „Пирин Фолк” 2016 бе избрана Невена Цонева, чийто лик ще краси всички печатни материали за следващото издание на фестивала.

В двете конкурсни вечери Сандански се превърна в център на балканската музика, а организаторите и кметът на община Сандански – Андон Тотев, си пожелаха за следващото XXIV издание също толкова добри песни и изпълнители, много настроение и още повече успехи за двадесет и три годишния фестивал „Пирин фолк”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK