Ясни са 10-те номинации за "Жена на годината на Благоевград 2013"

снимки: Община Благоевград

Ясни са 10-те номинации за тазгодишния конкурс "Жена на годината на Благоевград". Кандидатките за приза бяха определени от журито измежду 62 номинирани достойни благоевградчанки.

Антоанета Гулева е активен кръводарител  от 1973 г. с участие в над 70 кръводарителски акции, отличник на Червения кръст, участник  в множество благотворителни акции, свързани с  благотворителност и грижи за хора в неравностойно положение. 

Сред номинираните е архитект Анелия Параскова – за безвъзмездна обществено полезна дейност в полза на изграждане на над 10 църкви и параклиса в община Благоевград. Вергиния Кулева е счетоводител с 30-годишен стаж в община Благоевград, отдадена на работа и човечност в отношенията си с хората. 

Претендентка за отличието е и Кети Тренчева – дългогодишен водещ в Радио Благоевград - освен за висок професионализъм е номинирана за активна работа в полза на гражданите и обществото. 

В списъка фигурира и Магделена Рахова – секретар на Общинския съвет по наркотични вещества за активната й работа с Младежкия съвет по наркотични вещества. 

Мариета Димитрова е репортер в телевизия "Дартс", за проява на висок професионализъм и оказване на огромна човешка подкрепа и обществена ангажираност при разрешаване на кризисна ситуация с група благоевградчанки. 

Мирела Кючукова е ръководител на Православния център към Неврокопска Света митрополия. Благодарение на силната си вяра и огромната обич към хората, се включва активно в благотворителни и обществено значими каузи. 

За приза "Жена на годината в Благоевград" е номинирана и Оксана Данаилова – активна общественичка, ангажирана с благотворителни акции и безвъзмездна работа с деца. 

Списъка с 10-те номинирани допълват Светла Борисова –  учител във Второ ОУ "Димитър Благоев" Благоевград, за артистичен, емоционален и оригинален подход към образованието и възпитанието на децата, както и Теменужка Павлова – управител на благоевградска фирма „КВТ Констракшън”, дългогодишна благотворителка към „Дом за нашите деца”. 

Името на носителката на приза за 2013 година ще се оповести на церемонията по награждаването, която ще се състои на 25 март, ден определен от Общински съвет - Благоевград като "ДЕН НА ЖЕНАТА БЛАГОЕВГРАДЧАНКА" в зала „22 септември”, от 18 часа. 

Конкурсът се провежда за 11-и път и е организиран от Женското благотворително дружество „Македония”.

 

Жени, носителки на тази титла:

2003 - Мими Праматарова - директор на парк Рила

2004 - Мария Петрова – председател на Сдружението на родителите на наркозависимите лица

2005 - Илонка Чучкова – експерт – счетоводител

2006 - Иванка Лалева - журналист във в. “Пирин Труд”

2007  Екатерина Николова - съдия в Районен съд – Благоевград

2008 - Евгения Йорданова – директор на Дом за нашите деца “Св. Николай” - Благоевград

2009 - Здравка Чимева – председател на Сдружение “Движение Ние - жените”

2010 - Юлия Дживджорска – актриса в ДТ „Никола Вапцаров” 

2011 - Катя Бельова – съдия Окръжен съд – Благоевград 

2012 - Д-р Теменужка Любенова – Председател на Общински съвет по наркотични вещества  

 

снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

пчеличка17:27 - 18.03.2013
Колко смешно,тази баба А.Гулева от Радио Благоевград -номинирана.А, бе хора Вие нормални, ли сте.Та тази я изгониха по некадърност от БНТ.После, беше безработна и я назначиха в Радио Благоевград.Тази не може да говори,мънка на микрофон,на всичкото отгоре е и началник, а е навършира и пансионната възраст.Понеже е удобна на ръководството/също толокова некадърно като нея/, още я държат на работа.Хора осъзнайте се,бе!Каква жена е това чучело!
Бръмбар12:07 - 18.03.2013
Как така я няма Савеклиева хахахахахахаха Великата и пиарка Баба Яга как не се е сетила да я набута сред номинираните?!Сраамммм Бабо Ягоо!
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK