Ясен Неделчев участва в конгреса на международната федерация по бейзбол в Далас

Ясен Неделчев /вдясно/, снимка: личен архив

Президентът на БФ Бейзбол Ясен Неделчев и председателят на БК "Бизоните" - Благоевград Кирил Витанов участваха в XXVI конгрес на международната федерация по бейзбол (IBAF) в Далас, Флорида.

Основната обсъждана от делегатите тема е била бъдещата съвместна работа с международната федерация по софтбол (ISF) с цел издигане на обща кандидатура за връщане на двата спорта в програмата на олимпийските игри.

По време на конгреса Неделчев и Витанов са провели среща с координатора на специализираната спортна асоциация на САЩ USSSA за Източна Европа - Дейвид Джей Уобик. Целта на срещата е бъдещи инвестиции в българския бейзбол от срана на асоциацията.

По официални данни в структурата на USSSA влизат над 58 000 бейзболни отбора само на територията на САЩ, а отделно асоциацията подпомага хиляди тимове по американски футбол, баскетбол, борба, волейбол, голф, карате, лакрос, таекуон-до и футбол по цял свят.

Организацията работи доброволно с цел популяризирането на спорта сред децата и юношите. По време на едноседмичния си престой в САЩ Неделчев, Витанов и Христо Дундалов са посетили Ню Йорк, Лас Вегас и Маями. Основна част от парите за визитата на тримата са осигурени от фирма БМВ, чиито собственик е бащата на Кирил Витанов, Витан Витанов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK