Яне Янев прогнозира разпад в БСП

снимка: РЗС

Янев Янев прогнозира през пролетта левицата да се разпадне. Според него през май месец БСП ще даде ясен знак, че ще се разцепи на две фракции. След приключване на изборните конференции по места, в листите на БСП няма да попаднат хора като Емилия Масларова, Румен Петков и Румен Очравов, което щяло да отприщи процеса.

„Тези хора ще създадат свое ядро и това ще бъде началото на разцепването на партията на Сергей Станишев”, заяви лидерът на РЗС вчера в Благоевград.

Той допълни, че левицата си е вкарала двоен автогол с референдума за ядрената енергетика. „На първо място, защото темата за АЕЦ Белене е приключила, а на второ – защото БСП показа, че няма растеж и не се е модернизирала изобщо”, обобщи Янев.

Според него резултатите от референдума са показали, че левицата губи избиратели и в следващия парламент няма да може да вкара повече от 50 депутати.

Лидерът на РЗС коментира и високата избирателна активност на референдума в малки общини като Белица и Якоруда, в които ДПС има силно влияние. „Това е знак, че хората на Доган дадоха рамо на БСП в общественото допитване”, допълни Янев.

В сряда той ще организира открита приемна в Сатовча, където на площада ще събира сигнали срещу управлението на кмета Арбен Мименов.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK