Яне Янев качва в интернет договорите с ЕРП-тата

Яне Янев, снимка: infomreja.bg

„Смятам, че оставката на Симеон Дянков не е доброволна.Той е разбрал, че не може повече да осъществява персонална политическа линия, която е в разрез с политиката на Бойко Борисов. Тази оставка е очаквана от обществото и най-желаната от бизнеса, който смяташе, че финансовият министър е цербер. За мен той е противоречив, не може да му се сложи еднозначен етикет, но трябва да се оцени фактът, че успя да задържи финансовата дисциплина”. Така Яне Янев коментира оставката на вицепремиера.

„Съмнявам се дали не е на корупционна основа, за установена схема, в чиято основа стои Дянков. Възможно е Борисов да е разбрал, че Дянков вреди повече, отколкото е полезен. Премиерът има чувство за реализъм и екип и е преценил, че Дянков не работи за правителството, а набира точки за бъдещата си преподавателска кариера в САЩ", заяви Янев.

Според лидера на РЗС Дянков често предприемал действия, които са в ущърб на основни съсловия и гилдии у нас и даде пример с бавенето на субсидиите на земеделските производители. „Защо трябваше да се държи като магаре на мост и да не предприеме никакви действия, при положение, че нямаше проблеми да се емитират  държавни ценни книжа от 1 млрд. лева и да се изплатят парите, които ще бъдат върнати от европейските субсидии”, запита риторично той.

Янев определи протестите като изблик на гражданска енергия, трупана години наред. Според него хората са недоволни преди всичко от начина на функциониране на системата. Те виждали навсякъде всемирна несправедливост, защото у нас се е установила диктатура на бюрократа, а държавата била на олигарсите и политиците, вместо на гражданите.

Той увери, че предсрочен вот не е възможен, защото конституцията не позволява това да стане шест месеца преди редовните избори.

„БСП и ДПС се опитват да яхнат протестите. И аз призовавам, щом като са толкова големи герои, Станишев и Местан да застанат пред хората. Ако някой каже какво позитивно са направили, ще дам сериозна награда. Това са едни спекуланти,  жадни за власт провалени политици, които сега ще убият гражданската енергия”, подчерта лидерът на РЗС.

Той допълни, че е изискал приватизационните договори с ЕРП-тата от Агенцията за приватизация и предприватизационен контрол и ги очаква още до края на деня на бюрото си, след което ще ги публикува в интернет.

"Стига тези договори са седели на тъмно, по сейфовете на институциите, за да пазят гърба на корумпираните политици, които са взели тлъсти комисионни при подписването им", коментира Яне Янев.

Янев информира, че до края на седмицата ще занесе на главния прокурор поредна партида от документи за енергийната мафия.

Според него страната ни има само две алтернативи – едната е Бойко Борисов като премиер, другата е Сергей Станишев. "Тази алтернатива обаче е до 7 юли. След това всичко зависи от народа и смятам, че единствената алтернатива е да се стигне до консенсус за предизвикване на избори за Велико народно събрание", каза още Яне Янев.

 

КОМЕНТАРИ

до Яне17:27 - 18.02.2013
фирмите,договорите и концесиите на Р.офч сключени със Семерджиев на масата и пред народа Яне .
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK