Пътят Рибново - Осеново стана "сървайвър" изпитание след обилните дъждове вчера

снимка: личен архив

В истинско "сървайвър" изпитание се превърна след обилните дъждове вчера пътят Рибново - Осеново. Огромни камъни и скални отломки напълно затвориха недовършения път. 

10-километровата отсечка, която глътна рекордните 17 милиона лева, трябваше да бъде готова до края на 2008 г.

Днес, 7 години по-късно, пътят все още е без акт 16 и е затворен за движение.

Още вчера кметът на гърменското село Рибново Феим Иса обяви бедствено положение, като забрани на хората да пътуват по въпросното шосе.

От тази сутрин трактори разчистват падналите камъни и затлачилата се на места повече от половин метър кал. В селото по инициатива на кмета Феим Иса се набират и доброволци за почистване на канавките.

Както ИНФОМРЕЖА писа, 7 години строителството на въпросната пътна отсечка, замисълът на която бе да пести пари и време на местните жители при пътуванията им към Благоевград и София, бе истинска гордост за бившия кмет на Гърмен и ексдепутат Ахмед Башев.

Заради наследените неуредици, в момента общинската администрация в Гърмен е поставена пред абсурдната ситуация да не може да задели от бюджета си пари за ремонти и почистване на въпросния път, тъй като по документи той не съществува.

В същото време държавната приемателна комисия отказва да одобри и приеме десеткилометровата пътна отсечка, която е оставена от изпълнителите недовършена и вече години наред се руши.

"Не сме спрели процедурата по узаконяването на пътя, но засега се въртим в омагьосан кръг и търсим изход, защото хем не можем да заделим пари за почистването му, хем няма как да се въведе в експлоатация, ако не се извърши сериозен ремонт. Не можем да търсим и гаранция от фирмата изпълнител за некачествената работа поради липса на акт 16", обясни неотдавна настоящият кмет на общината Минка Капитанова.

 

Феим Иса - кмет на село Рибново

КОМЕНТАРИ

Гърмен18:42 - 30.03.2015
злобните и гадни коментари които се изписаха бахя от манолевите любовници ,дъщерята му ,любовника и самият той и малкото му стадо палета . 666 не обиждай хората от Рибново бедна ти е фантазията какви стойностни млади хора има там а не като градските наркоманчета . Затова си трай и си лижи сппокойно задника на манол
2145432116:22 - 30.03.2015
Определени хора от Рибново през последните месеци с коментарите си доказаха че са най злобния народ в община Гърмен.
66615:54 - 30.03.2015
ДА ИСКАТЕ НО ОТ КОМЕНТАРИИТЕ В ИНФОМРЕЖА СЕ РАЗБИРА ЧЕ,ДАЖЕ И КРЕМИКОВЦИ СА ПО УМНИ ОТ РИБАНЦИ.
Рибанец11:06 - 30.03.2015
Няма и да се оправииии, тоя смешник Башев, дето само се тупа по гърдите открадна паричките и показа среден пръст на народа. После с тези крадени пари си купи депутатски стол, а горкия народ пак си останаха бедни. Но полека полека всичко си дойде на мястото, ето го на, никой вече не е той, и няма и да бъде, ще продължава да пада, време му е да си сърба попарата. Сега искаме ИСЕВ ЗА ОБЩИНСКИ КМЕТ, той е истински човек и може да работи, вече го доказа.

FACEBOOK