Пътищарите организират трети национален протест

Снимка: Infomreja.bg

Този път те се събират пред сградата на МРРБ

Трети национален протест организират пътищарите. Той ще се проведе в петък - 8 октомври, от 8:30 часа пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Управителният съвет на Българска Браншова Камара „Пътища“ вече пет месеца търси възможността за диалог с държавните институции, заради пренебрегването на действащите, напълно законни договори за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа.

„Изразихме позицията си по време на два национални протеста, проведохме срещи с президента Румен Радев, както и с министър-председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма“, заявяват от ББК „Пътища".

От Управителния съвет на браншовата камара са поискали през изминалата седмица нова среща с министър-председателя, но до такава така и не се стигнало.

„През всичкото това време принципалът по договорите ни с Агенция „Пътна инфраструктура“, в лицето на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова нехаеше и демонстративно пренебрегна желанието ни за диалог. В резултат на това Управителният съвет на Българска Браншова Камара “Пътища” реши да концентрира усилията си, както и да не създава неудобство на гражданите на страната, като организира трети национален протест пред сградата на МРРБ в София“, обявяват още от ББК „Пътища“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK