Пъстра черешова трапеза в Кюстендил: софра на поляната, месно-зеленчуков букет и други шедьоври

снимки: Цена Желязкова, infomreja.bg

Кулинарният фестивал „Пъстра трапеза” гостува на кюстендилския Празник на черешата. В конкурсите за автентично, оригинално, вкусно, красиво ястие, най-хубав десерт и най-представителен щанд се включиха над двадесет участници. С вкусни, уханни и весели павилиони се представиха читалища и сдружения от града и околните села, кметства, детски градини и професионални гимназии.

Членовете на журито, които поеха трудната задача да преценят кои са най-хубавите от стотиците кюстендилски хлябове, зелници, баници, чорби, основни ястия и десерти, споделиха след края на дегустацията, че няма нито една хапка, която да не им е допаднала по време на работата. В крайна сметка всички участници в конкурса получиха грамоти. За най-автентичен единодушно бе признат рибникът, приготвен в Коняво. Най-добре изглеждаше щандът на Ябълково. Най-вкусното и истинско кисело мляко се оказа дошлото от Нов Чифлик, а от Цървеняно взеха приза за най-свежа и вкусна жътварска чорба.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK