Първият звънец удари в новата Благоевградска професионална гимназия

снимки: Община Благоевград

Първи звънец удари днес за най-новото учебно заведение в Благоевград  - Благоевградската професионална гимназия. На тържествената церемония по откриването на първия учебен ден на обединената гимназия присъстваха зам.-кметът на община Благоевград Валери Смиленов и началник-отдел „Образование” Любомир Станишев. Водосвет за здравето на ученици, учители и успешното бъдеще на гимназията отслужи отец Георги.

Зам.-кметът на община Благоевград Валери Смиленов се обърна към ръководството и учителския колектив на новото учебно заведение с пожелание за успешна нова учебна година. Той напомни на присъстващите ученици, че животът е най- големият учител, но за да са подготвени за него, те трябва да познават книгата и да трупат знания.

„Скъпи ученици, уважавайте своите учители, защото в училище те са не само ваши възпитатели, но и родители, от които можете да научите много”, каза зам.-кметът Смиленов. Той бе категоричен, че основният приоритет на общината е образованието и затова ще се търсят оптималните решения то да се развива.

Валери Смиленов се обърна към обединения педагогически състав от бившите гимназии ПГЕЕ „Н. Вапцаров” и ПТГ „Ичко Бойчев”, че в бъдеще трябва да работят единно, да търсят нови възможности за реализация на учениците, които се обучават в учебното заведение и да се стремят към разкриване на нови паралелки, които да създават личности и професионалисти.

Проектът по сливането на ПГЕЕ „Н. Вапцаров” и ПТГ „Ичко Бойчев” е на обща стойност 225 000 лева и е финансиран по програма „Оптимизация на училищната мрежа”, модул “Рационализация на мрежата от професионални училища” за „Благоевградска професионална гимназия”.

За да се оптимизира училищната среда и условията за учениците са предвидени инвестиции за ремонт на покривите на двете сгради, а на едната е поставена и хидроизолация. За да се покрият всички стандарти за модерно и качествено обучение, за елитната гимназия са закупени мултимедии, таблети, компютърни конфигурации, техника за видеонаблюдение.

Зам.-кметът Смиленов приветства за първия учебен ден и учениците от IV ОУ „Димчо Дебелянов” като им пожелаха да хванат за ръка своите учители и да ги следват по пътя на знанието и науката.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//