Първи смъртен случай от коронавирус в Европа

Снимка: архив

80-годишен китайски турист е починал от коронавирус във Франция

80-годишен китайски турист почина от коронавирус във Франция. Това е първият смъртен случай в Европа, съобщиха телевизия BFMTV и РИА Новости, позовавайки се на здравното министерство на Франция Аньес Бузен.

Става дума за китайски турист от провинция Хубей, който е бил във Франция на 16 януари. Той е хоспитализиран в болница Bichat и е бил в изолация от 25 януари. Състоянието му бързо се е влошавало и той няколко дни е бил в критично състояние в реанимацията, заяви Бузен. 

Китайските власти информираха Международната здравна организация за избухването на неизвестна пневмония в град Ухан в централните части на провинция Хубей. Специалистите установиха причинителя на болестта - това е коронавирус 2019-nCoV.

Световната здравна организация призна избухването на извънредна ситуация от международно значение и даде официално название на заболяването - COVID-2019.

Числото на заразените в Китай вече е над 66,4 хил. души, починалите са 1523. Извън Китай заразените са над 500 души, включително има два случая в Русия. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK