Първи случай на коронавирус в Гоце Делчев, в МБАЛ "Иван Скендеров" е приет 33-годишен мъж

Снимка: МС

Общият брой на заразените у нас е 695

19 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски - председател на Националния оперативен щаб.

9 от тях са настанени в болнични заведения.

Регистриран е първи случай в Гоце Делчев. В местната МБАЛ "Иван Скендеров" е настанен за лечение 33-годишен мъж с положителна проба на COVID-19.

Той е приет с двустранна пневмония. Това се случва само ден след като болницата остана без управител. Вчера на сесия на Общинския съвет бе взето решение да бъде остранен досегашният управител д-р Владислав Улевинов.

Общият брой на заболелите в страната е 695. Увеличението спрямо предишния ден е 2,8%.

14 от новите случаи са в София, 4-ма са в Стара Загора - двама мъже и две жени, настанени в университетската болница в града.

Излекуваните вече са 81 – 10 нови – 8 мъже и 2 жени.

Починалите са 35. Четири са новите смъртни случаи. Последният е в Смолян, съобщен преди минути. Издъхнала е 73-годишна жена с онкологично заболяване, диабет, артериална хипертония и сърдечна недостатъчност. 

В Смолян е починал и мъж на 85 години с белодробна болест, диабет и сърдечно-съдово заболяване.

Битката с вируса са загубили още 43-годишен мъж от Пещера с множество придружаващи заболявания, за когото беше съобщено вчера, и мъж на 86 години в "Пирогов" - с хронична бъбречна недостатъчност, хронична мозъчно-съдова недостатъчност и артериална хипертония.

В болници са настанени 194 души, 122 от тях са в София, 28 са в интензивни отделения.

Заразените с коронавирус медицински лица вече са 37. Новият случай е на инфектирана 43-годишна акушерка от ЦСМП - София.

 

КОМЕНТАРИ

Мнение09:55 - 15.04.2020
И свекъра и таткото и семейството са страхотни хора и лекари, както и момичетата които си цитирал, а ти си пълен капут/ка!!!
Дон Жуан Милан08:49 - 15.04.2020
Какво ще правиш бе Дон Жуанчо с тия две фалшиви назначения Без да идват на работа а получават само заплати д-р Катя Милушева от Благоевград и д-р Неделчо Калайджиев РЗИ да не спи ами да провери идват ли на работа ? Отговора е НЕ
Мимето Иванка Ленчето21:21 - 14.04.2020
Айде свекъра ми Стоев, татко Нелко, който е пич и семейство Бъчи - Бъчи, дето са ми кумове да действат, да спасим ГРАДЪ, нали са супер ДОКТОРИ
Въведете име...20:09 - 14.04.2020
И кога ще се затвори отделението за да се дезинфекцира, кога ще се тестват медицинските лица били в контакт с него, кога ще се поставят под карантина... въпроси много, а отговора е един - никога.

FACEBOOK