Първанов: Н. Чакърдъкова е символ на съвременния български патриотизъм

Георги Първанов, снимка: infomreja.bg, архив

Пъстра, богата, разнообразна по възрастов състав, преди всичко младежка. Така Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ и лидер на АБВ определи листата на партията.

На пресконференция той заяви, че целта на АБВ е да бъде незаобиколим фактор в бъдещия парламент и в управлението на страната от октомври нататък. „Това е листа, в която има и доказани управленци, политици, доказали своята почтеност и професионализъм, но и хора, които сега се докосват до политиката”, добави Първанов.

Георги Първанов представи водачите на листите в многомандатните избирателни райони за предстоящите избори на АБВ.

Николина Чакърдъкова ще води листата в Благоевградски регион, каза Първанов. „За мен тя е символ на съвременния български патриотизъм”, посочи той.

Водачът на листата на партията в Ловеч Кирил е бивш министър, вицепремиер. Пламен Тонов ще е водач на листата на АБВ в Разград - мениджър, човек, който наистина се е доказал в сферата на икономиката, посочи Първанов.

По две листи ще водят Ивайло Калфин – София, Варна, проф. Борислав Борисов – София, Пловдив, ген. Михо Михов – Бургас и Ямбол.

„АБВ има дълга скамейка, имаме силен отбор и сме готови за една много сериозна битка в добрия политическия смисъл на думата. Ние няма да си позволим компроматни игри, каквито се случиха на гърба на мнозина от нас на евроизборите, а на някои в по-ранни избори”, посочи Първанов.

На предстоящите парламентарни избори АБВ се яви в коалиция с партия "Либерали", Обединения блок на труда и федерация "Активно гражданско общество". Георги Първанов е категоричен, че АБВ няма да си позволи да участва в компроматни войни. „Ние сме за политическа култура”, каза той и добави, че страната се нуждае от ясно, прозрачно и силно управление.

На журналистически въпрос – как АБВ ще убеди избирателите си, Първанов посочи няколко основни пункта: „АБВ е единствената формация, която е обявила проекта на своята предизборна платформа. Никой досега не е заявил политика по отношение на доходите, в това число въвеждане на минимално заплащане на труда по 4 лв. на час. Всичко това при нас е комплекс от идеи, предложенията са оформени от една система”. Той припомни, че основните положения в предизборната платформа на АБВ са представени за обществено допитване под формата на анкета с 11 точки. Над 47 000 българи са се включили до момента в анкетета на партията, отговорите в която ще допълнят програмата на АБВ.

Що се отнася до състава на бъдещия парламент Георги Първанов коментира, че е много важно е да не се допусне еднолично управление на страната, заявка за каквото дава ГЕРБ. „Реализирана тази цел на Бойко Борисов, на ГЕРБ, означава еднолично управление и тези, които сега мърморят по отношение на президентската република, ще видят в действие отново същата премиерска република, на която бяхме свидетели три години и половина при управлението на ГЕРБ”, коментира Георги Първанов.

 

КОМЕНТАРИ

Зафир Кънчев18:44 - 17.08.2014
Куна е ярък символ на чалга упадъка в България.Да са живи и здрави нашите братя македонците който имат неизчерпаем фолкор от който може да се лапа и после чалгосва. И от помаците също
fen12:15 - 16.08.2014
Вече знам ще гласувам за Николина! ЗА БЪЛГАРСКОТО!!!!!!!!
tigara22:15 - 15.08.2014
nikolina e nai silnata kandidatura ot oblast blagoevgrad -uspeh
Беба20:36 - 15.08.2014
Само не мога да разбера, Чакардъкова какво разбира от политика.

FACEBOOK