Първанов избра Перник да се върне в БСП

снимка: Дневник

Георги Първанов избра Перник, за да поднови партийното си членство, пише Дневник. В края на миналата година Първанов получи покана от младежкия "Клуб 65" да се върне в "Красно село", а младежи от Перник също го поискали и дори на шега подхвърлили, че "Перник е квартал на "Красно село". Първанов в крайна сметка избрал да се присъедини основната партийна организация в Ковачевци, където е и родният му Сирищник.

Доскорошният президент планира и обиколка на местните структури. Първата му среща с актива на БСП след края на мандата му като държавен глава ще бъде в събота във Варна - избирателният район на лидера на социалистите Сергей Станишев. Останалите дестинации още се обмислят, тъй като рейд започва и Станишев - в понеделник ще е в Кюстендил, в петък ще бъде в Плевен, където структурата е под контрола на Румен Петков, научи "Дневник".

Тъкмо Петков пък е сочен за организатор на визитите на бившия президент. Двата лагера - около Първанов и Станишев, засега се дебнат взаимно в подготовката на графика и са лаконични за бъдещите си акции.

Все още е не е известно например дали Георги Първанов ще продължи от Варна към Силистра още в неделя. Там отговорник за структурите е секретарят на БСП Антон Кутев, смятан за един от приближените до Станишев.

Няма да се изпълнят очакванията на социалисти Първанов и Станишев да се срещнат на 4 февруари на дискусия за 15-годишнината, откакто като председател на БСП Първанов върна мандата за съставяне на правителство след провала на Жан Виденов.

Станишев, който е и президент на Партията на европейските социалисти, е предпочел тридневно участие във федералния конгрес на Испанската социалистическа работническа партия и на 4 февруари ще е в Севиля.

По това време обаче Първанов ще се включи в дискусия "4 февруари - 15 години по-късно. Къде се дянаха лидерите" във Варна. По-късно ще отчете на общоградска среща двата си президентски мандата.

Организатори на дискусията са институтът "Николай Добрев", клуб "4-ти февруари", сдружение "Център за развитие и подкрепа на бизнеса" - Варна, и "Регионален младежки съвет" - Варна. Намеренията бяха към тях да се присъедини и младежкото обединение на БСП, което миналата година събра Станишев и Първанов в партийната централа по същия повод. Сега по препоръка на Станишев било решено БСП по никакъв начин да не е сред инициаторите на подобна дискусия, твърдят близки до Първанов.

Ръководството на младежката организация пък снощи с равен брой гласове "за" и "против" не успяло да реши дали да е съорганизатор на дискусията, както в предишни години. "Сега се превърнахме в заложник на междуличностните отношения", коментираха младежи, гравитиращи около бившия президент.

От екипа на Първанов съобщиха, че дискусията с участието на студенти и журналисти ще бъде по няколко теми: "Протестът тогава, протестът - сега", "Капсулира ли се политиката и кои са лидерите от бъдещето?", "Има ли хоризонт българската икономика и къде е държавата в определянето му? Кои са новите икономически лидери?".

В БСП очакват там Първанов да каже и повече за партийните си планове, след като пази мълчание повече от 10 дни, след като напусна президентския пост.

Утре Първанов също ще говори пред студентска аудитория в Нов български университет - този път по темата "България 2020 - общество и икономика на знанието и успеха".

 

КОМЕНТАРИ

ВИС11:08 - 06.03.2012
КАЗАХ И ТОЧКА! ЖАЛКО ЗА НАДЕЖДИТЕ НИ ЗА МОРАЛ И НРАВСТВЕНОСТ! ЖАЛКИ ПЛЪХЧЕТА !
...///17:58 - 05.02.2012
Другаря ЧЕ иска да ни каже,че социалистите подкрепят ДПС на изборите по заповед НА ПЪРВАНОВ ОПРАВДАНИЕ ,а не по волята на общинскиъе партийни секрерари.
Че Гевара12:58 - 04.02.2012
Другарю Първанов,ти ни предаде на Доган и ДИВИЯ КАПИТАЛ! Твоята социалдемокрация не се различава от тази на меншевиките,на Ал.Цанковистите и Иван Гешовци! Стой си там в Сирищник и не ни бъркай отбора!Днес е твоя и на НД ден,ден на падението и ПРЕДАТЕЛСТВОТО,не се прави на герой! Срам и позор за комунистите е тази дата!
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK