Първа тренировка на обединените клубове „Велбъжд” и „Бузлуджа”

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Детско-юношеските футболни отбори на „Велбъжд” и „Бузлуджа” направиха първата си обща тренировка. Събитието стана вчера от 19.00 ч. на стадион „Странджата”. Представители от двата клуба – Андрей Радев и Илчо Велинов поздравиха младите футболисти, като им пожелаха успех в учебно-тренировъчния процес.

Треньорите Димитър Димитров, Георги Петров, Валентин Казачки, Владо Ангелов и Иво Асенов разпределиха футболистите по години и първото занимание започна. С най-малките – от детските градини проведоха тренировка Кирил Мицов и Ивайло Иванов.

На стадион „Странджата” продължават подготовката си юношите старша възраст на „Велбъжд” с треньор Анатоли Бачовски, на които им предстои бараж за влизане в Елитната група до 19 години. Тук бе и старши треньорът на мъжкия тим – Юлиян Кръстев, който уточни че „Велбъжд” започва подготова за новия сезон в Югозападната „В” група на 12-ти юли.

Андрей Радев: „Ще насочим усилията си основно към развитие на детско-юношеския футбол. Да не чакаме 20 или 30 години, а да работим с най-малките. Треньорите ще продължат да провеждат занимания с отборите. Ще даваме възможност на нашите юноши да се реализират в мъжкия тим. Който иска нека ни помага, а не само да има интриги!”.  

Илчо Велинов: „С г-н Радев разбрахме, че да сме от двете страни на „барикадата” не е удачно и успешно за двата клуба. Работим по обединението да бъде вече факт. Надявам се дразгите да бъдат забравени и да продължим напред заедно за успеха на футбола в града. Тренировките ще се провеждат на ст. „Странджата”, на терените в село Коняво, Копиловци и на плажа”.

Ръководствата на двата клуба са имали среща с кмета Петър Паунов, който е заявил че много по-лесно ще се подпомага един обединен клуб.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK