Първа победа за Пирин в А група

Снимки: Пресслужба ОФК "Пирин"

ОФК "Пирин" постигна първа победа в шампионата, 15 кръга след завръщането си в групата на майсторите. В 16-ия орлетата победиха временния лидер в класирането Левски с 1:0, като голът падна още във втората минута на срещата. Близо 5 хиляди души гледаха мача в Благоевград и първата победа за пиринци.

Шеметно начало на мача даде една образцова атака в зелено, като Маркиньос нахлу отдясно и центрира към Тошев, който от границата на малката пеналтерия клинично завърши атаката за 1:0.

Пиринци владееха топката повече през тази първа част и не оставяха възможности на гостите да ги атакуват. Левски стигна до гол, но от засада, след като де Нойер стреля опасно, Костов изби в краката на Карнер, който бе в засада при головия си удар.

През първата част възможности за Пирин се откриха пред Дюгеров и Маркиньос, но ударите им бяха неточни. През второто полувреме орлетата се бранеха стабилно и организирано, а вратарят Костов си заслужи отново наградата за играч на мача с няколко прекрасни намеси. Положения за Левски пропуснаха Диаби, Прохазка и Бедоя.

В края на мача Хаджииванов и Тасев сътвориха хубава контраатака и за малко да отбележат второ попадение, но Йоргачевич изби.

В следващия мач зелените гостуват на Монтана, в неделя 29.11. Срещата е с начален час 14:15.

 

Наджи Шенсой

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK