Първа победа за Пирин Балканстрой в Суперлигата

снимка: bgvolleyball.com, архив

Вицешампионите от Пирин Балканстрой (Разлог) започнаха с убедителна победа новия сезон на мъжката Суперлигата на България.  Момчетата на Мирослав Живков се наложиха у дома с 3:0 (25:16, 25:14, 25:21) над новия член на елита – Виктория Волей (Пловдив).

Мачът започна много оспорвано с чести обрати в резултата, но само до 13:13.  До края на първия гейм серии от сервиси на Илиян Божков и Добромир Димитров дадоха сериозно предимство на разложани и те затвориха частта с категоричното 25:16.  Още по-категоричен бе резултатът във втория гейм.

Пирин започна частта с ударно 7:0 и, въпреки че оранжево - сините успяха да намалят този аванс до 3 точки, в крайна сметка те отново не успяха да се справят с началните удари на Димитров и вицешампионите спечелиха с 25:14.  И в третия гейм Пирин натрупа сериозен аванс в началото, но този път гостите от Пловдив успяха да се върнат в играта за 16:16.  Последваха обаче 5 поредни точки за разложани, които на практика предрешиха мача.

Любопитно е да се отбележи, че Виктория игра с две либера – юношеските национали Асен Дапев на посрещане и Иво Драмов в защита, като двамата са синове на президентите на клуба Тодор Дапев и Христо Драмов. Топреализатор на мача стана националът Костадин Гаджанов, който завърши с 15 точки, цели 6 от които от блокада.  Другият център на Пирин – Светослав Гоцев, добави 11 точки (4 блокади), колкото записа и най-резултатният за Виктория – Пламен Драгиев.

 

КОМЕНТАРИ

zosua10:31 - 08.08.2012
Добре дошли. Чувствайте се свободни да играят международни лото. 12 лотарии на едно място. Милиони долари в печалбите. Възпроизвеждане на лото онлайн - www.World-of-Lotto.com
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK