Пълна зала, смях и светлина при откриването на "Тара-ра-бумбия" в Благоевград

снимки: Община Благоевград

Любители на театралното изкуство от цяла Югозападна България изпълниха до краен предел залата на благоевградския Драматичен театър „Никола Вапцаров“ за откриването на фестивала „Тара-ра-бумбия“. Кметът д-р Атанас Камбитов бе сред официалните гости на първата пиеса от фестивала.

Студентите на доц. Ивайло Христов представиха по неповторим начин „Кавказкият тебеширен кръг“ по Бертолт Брехт, с което обраха овациите на публиката.  Веднага след края на представлението кметът поздрави младите актьори за добрата игра, с която плениха зрителите.

„Това е първото от поредицата събития, с които ще покажем културния си потенциал при кандидатура ни за Европейска столица на културата“, каза в обръщението си кметът. Той изтъкна, че „това са актьорите, носещи модерния облик на съвременния български театър“. „Искрено вярвам, че през тази фестивална седмица откровено ще се забавлявате с всеки един спектакъл и ще излизате от залата по-обогатени“, подчерта още д-р Камбитов.

Представлението на възпитаниците на доц. Ивайло Христов показа еуфорично усещане за истинност и уникална симбиоза между пронизваща болка, социален гняв и откровен хумор.

Края на театралната постановка обаче, не бе края на първото събитие от фестивала. Гостите бяха изненадани от движещи се сред минувачите актьори, преоблечени в ефектни светещи костюми. Талантите от Antithesys  се превъплътиха в чудати създания под звуците на театрална музика, създадена от едни от най-добрите съвременни български композитори. Провокирани от неочакваната близост на актьорите, зрителите станаха и участници в спектакъла.

Театралният фестивал „Тара-ра-бумбия“ продължава и днес с богата програма, в която са включени представленията „Work in progress“ от 15:30 часа, „Двама нещастни румънци, които говорят полски“ от 18:30 часа и „Заполярная правда“ от 21:00 часа.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK