Пълна забрана за пушене на закрити обществени места от 1 юни

снимка: infomreja.bg, архив

Пълна забрана за тютюнопушене на закрити обществени места се въвежда от 1 юни, след приетите от парламента промени в Закона за здравето. 

От утре няма да се пуши в заведения, нощни барове, работни места и офиси. Забранява се пушенето и на стадиони и спортни обекти, както и в летни кина и театри, когато има спортни и културни прояви.

Освен това забраната ще важи и за училищни дворове, детски площадки, тротоари на детските ясли и градини, площадки за игра, както и по време на събития за деца и ученици, които се провеждат на открито.

Паленето на цигари ще бъде позволено на летищата, но в специални за тази цел помещения. Имаше идея пушенето да бъде забранено и на спирките на обществения транспорт, но депутатите го отхвърлиха.

Народното събрание забрани тютюнопушенето и в помещенията с обособени работни места, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение.

По изключение ще се допуска пушене в обособени самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата. Там няма да се разрешава присъствието на лица до 18-годишна възраст. Тези помещения трябва да бъдат отделени с въздухонепроницаеми стени, плътно затварящи се врати, да имат вентилационна инсталация и да бъдат ясно обозначени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK