Путин: Те са виновни за войната и ние използваме сила, за да я спрем

Снимка: БГНЕС

Той произнесе ключова реч по повод първата година от войната в Украйна

Русия беше изправена пред нацистка заплаха и постоянната омраза от страна на киевския режим. Това заяви Владимир Путин в годишната си реч към нацията, която се случва в навечерието на 1-ата година от войната в Украйна.

Пред министри и депутати от Държавната дума, Путин допълни, че Русия се е опитала да уреди конфликта в района на Донбас с мирни средства. Той каза, че ангажиментът на Запада към мира се е оказал „измама и жестока лъжа“, както и че, Киев се е опитвал да събере биологични и ядрени оръжия.

„Ние направехме всичко възможно да разрешим този проблем по мирен път, преговаряйки за мирен изход от този тежък конфликт, но зад гърба ни се подготвяше съвсем различен сценарий

 „Те [Западът] просто си играеха с времето, затваряйки си очите за политически убийства, малтретиране на вярващи“, каза той. „Украйна и Донбас се превърнаха в символ на тотална лъжа“, каза още руският президент, обвинявайки Запада, че се оттегля от „фундаменталните споразумения и дава лицемерни изявления.“

 „Искам да повторя: те са виновни за войната и ние използваме сила, за да я спрем“, каза Путин под бурните аплодисменти в залата.

Президентът благодари на целия руски народ за мъжеството и решимостта и на всички руски бойци за проявения героизъм, предаде ТАСС.

Голямата част от руснаците подкрепят действията в защита на Донбас, каза Путин. Той заяви, че е невъзможно Русия да бъде победена на бойното поле, съобщи Ройтерс.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK