Путин е най-търсената личност от българите в Google търсачката за 2022 г.

Източник: Google

Все по-често българите търсят цените на различни продукти онлайн

Най-търсената личност от българите в Google търсачката за 2022 година е Владимир Путин.

Това сочи годишната статистика и подредба на най-търсените думи в Google от България.

Годината е към своя край и въпреки отшумялата пандемия от Covid-19 все още едни от най-честите търсения са "колко струва антигенен тест", "как да проверя дали съм под карантина" и "омикрон симптоми".

Все пак тема номер едно в Google търсачката е войната в Украйна, с термини като "Русия", "Украйна" и "Путин", който оглавява класацията на най-търсените личности, следван от местни фигури като Лена Борисова, Симона Радева и Кирил Петков.

Симона Радева е служителката на МВР, помогнала на Георги Семерджиев да се укрие след като блъсна и уби две момичета на бул. "Черни връх" в София.

Все по-често българите търсят цените на различни продукти онлайн, а запитванията варират от стандартни въпроси като "колко струва грам злато" до "колко струва щраусово яйце".

Основни спортни събития, като тазгодишното Световно първенство по футбол в Катар също намира място в списъка на най-търсени термини.

Интересът на българите традиционно е насочен и към четенето, и към готвенето. Най-любопитни за читателите са книги за самоусъвършенстване и психология, а най-търсените рецепти са за класическите български ястия като шкембе чорба, мусака и лютеница.

Едни от най-нашумелите филми в статистиката за българската търсачка в Google са именно български продукции като "Петя на моята Петя", "В сърцето на машината" и "Бай Иван:Филмът". /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//