Пуснаха под гаранция от 5 000 лв. Иван Лулеов, убил крадец на кабели

снимки: infomreja.bg

Полицаят от разложкото село Баня Иван Лулеов, който бе задържан за убийството на крадец на кабели, напуска следствения арест.

Окръжният съд в Благоевград не уважи искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „домашен арест“ и пусна на свобода униформения служител под парична гаранция от 5 000 лева. Председателят Иво Харамлийски прецени, че няма опасност той да се укрие. Освен това транспортният полицай се ползвал с уважението на колегите си и оказал съдействие на разследването.

Мъжът, който застреля 35-годишния Николай Иванов, бе доведен в съдебната зала с белезници. 50-годишният мъж бе разстроен и видимо смазан от кървавата трагедия.

„Бях нападнат, чувствам се много унизен“, бяха единствените думи на Лулеов.

Какво точно е станало между полицая и простреляния късно вечерта на 23 март тепърва ще се изяснява, тъй като по време на инцидента не е имало свидетели.

Инцидентът стана в събота вечерта в района на жп линията Разлог- Гара "Генерал Ковачев".

Полицаят пресрещнал лек автомобил с двама души, които превозвали близо 60 метра многожилен кабел. Спрял колата за проверка. Шофьорът изскочил и се нахвърлил върху униформения, а спътникът му избягал. Тогава Лулеов извадил пистолет и прострелял в главата Николай Иванов, който издъхнал веднага.

По време на делото стана ясно, че полицаят е стрелял само един път и от близко разстояние. Искал да произведе още един изстрел, но оръжието му засекло. Крадецът на кабели пък се държал неадекватно. По-късно в кръвта му е открит алкохол и диазепам.

Все още не е ясно дали Лулеов е стрелял при самоотбрана. Засега обаче обвинението срещу него е за умишлено убийство, за което го грозят от 10 до 20 години затвор.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

А ЗАЩО02:10 - 02.04.2013
А ЗАЩО КРАДЦИТЕ? ТРЯБВА ДА СЕ СТРЕСНАТ ТЕЗИ КОИТО СА НАПРАВИЛИ ТЕЗИ ЗАКОНИ.ЗАТОВА ТРЯБВА ПРОМЯНА ИЗ ОСНОВИ НА ВСИЧКО В ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА.И СЪДИИ И ПРОКУРОРИ НЕ СА ВИНОВНИ.ТЕ РАБОТЯТ ПО ТОВА КОЕТО ИМ Е НАПИСАНО.ЯВНО КОГАТО СА ГО ПИСАЛИ НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС,НИКОЙ НЕ Е ПРЕДПОЛАГАЛ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ ЩЕ СТАНЕ ЦИГАНСКА,ЧЕ ТЕ ЩЕ ИМАТ ПОВЕЧЕ ПРАВА ОТ ВСИЧКИ НАС,ЧЕ ТЕ ЩЕ СА ОСВОБОДЕНИ ДА НЕ ПЛАЩАТ НИЩО И НИКЪДЕ.НЕ ЗНАМ КОИ СА БИЛИ ТЕЗИ УМНИЦИ,НО ЯВНО ТЕ СА БЛЕНУВАЛИ ЗА НЯКОЯ ДЪРЖАВА КОЯТО ОЩЕ НЕ СЕ Е ПОЯВИЛА,ЗАЩОТО АКО БЕШЕ ИНАЧЕ,ДОСЕГА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ И ДА СЕ НАПРАВЯТ ДРУГИ ЗАКОНИ, А НЕ НЕЩАТА ДА СЕ НАТРУПВАТ СЪС ВСЕКИ ИЗМИНАТ ДЕН ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ.НЕ Е ОТДАВНА И СЛУЧАЯ СЪС ХУДОЖНИКА ОПИЦ.ВЛЕЗЕ ЛИ В ЗАТВОРА,ВЛЕЗЕ.АКО БЕШЕ В ДРУГА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА МОМЕНТАЛНО ЩЯХА ДА ОТРЕАГИРАТ И ДА ПРОМЕНЯТ НЕСЪВЪРШЕНСТВАТА В ЗАКОНА-НО ВЪВ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!
!!!!!!!!!!!!13:20 - 28.03.2013
СВОБОДА ЗА ПОЛИЦАЯ !Срам за прокуратурата и съда , как може човек ,които изпълнява сл.си задължения да бъде заплашван със затвор,ако този човек влезе в затвора крадците ще си крадът все повече и без страх! НЯМА ЛИ С П Р А В Е Д Л И В О С Т В ТАЗИ БЪЛГАРИЯ? НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !СРАМ и ПОЗОР !:(((((((((((Как да живее човек спокойно,та те крадците вече влизат по къщите когато хората са си в къщи с бокс в ръка,за да убие този който му се изпречи на пътя!Повече убити трябва да има ,за да се стрснат малко тези крадци!
policaia22:19 - 27.03.2013
vsicki policai da go podkrepim!!!!!
точния19:17 - 27.03.2013
срамота откъде на тоя полицай 5000 за да излезни от кауша

FACEBOOK