Пускат сигнал за лъжесвидетелстване по делото "Семерджиев"

Снимка: БГНЕС

Това каза Пламен Димитров, който е адвокат на близките на загиналата Хариет Стефанович

Апелативната прокуратура ще пусне сигнал до Софийската районна срещу свидетел по делото "Семерджиев". Това заяви адвокатът на близките на загиналата Хариет Стефанович Пламен Димитров по Нова телевизия.

Той определи вчерашното заседание по делото като "пълен цирк". По думите му целта на сигнала е да се проведе разследване за лъжесвидетелстване.

"Ако на 6 март въпросната свидетелка се яви и оттегли показанията си, ще избегне съдебна отговорност. Лъжесвидетелстване се наказва с до 5 г. лишаване от свобода", посочи Димитров.

Припомняме, че вчера беше внесена експертиза, според която не е открито ДНК на Георги Семерджиев, след като са били изследвани три предмета в колата. Наред с това млада жена свидетелства в съда, че е била в джипа на Георги Семерджиев по време на катастрофата. Тя беше разпитана при закрити врата, защото можело да бъдат изнесени факти от личния ѝ живот. Според нейните твърдения, Георги Семерджиев не е бил зад волана, а е шофирала непозната за нея жена.

Според обвинението безспорно е доказано от извършените експертизи, както видеотехническа, така и комплексна, че не е имало други пътници в управляваното МПС.

Обвинението поиска съдът да сезира Районната прокуратура за лъжесвидетелстване. Искането обаче беше отхвърлено.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK