ПТП-та на "Тракия" и в столицата, има ранени

Снимка: Infomreja.bg

Всички инциденти са станали в рамките 13 юли - следобед

Камион и кола се сблъскаха на „Тракия”, има пострадали.

Катастрофа между товарен и лек автомобил е станала при км 43 на магистрала „Тракия” в посока Бургас.

По информация на NOVA при инцидента са пострадали леко двама души.

Шофьор без книжка блъсна жена на пешеходна пътека в София.

60-годишна жена е била блъсната на пешеходна пътека от шофьор без книжка в столичния квартал „Свобода”, научи NOVA от свои източници.

Жената е с черепно-мозъчна травма и счупена ръка. Настанена е в болница „Света Анна”, съобщиха за NOVA от „Спешна помощ”.

Сигналът за катастрофата е подаден в 16:42 ч.

Още един инцидент в столицата.

Трамвай блъсна пешеходка в София.

Трамвай блъсна пешеходка в София. Инцидентът е станал на булевардите „Възкресение” и „Освобождение”.

Пешеходката е контактна, с болки по главата и корема.

И още за обстановката по пътищата:

9 350 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 995 водачи и пътници.

Съставени са 2 823 фиша и 694 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 28 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 18 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 10 - с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофира 21 водачи, 7 са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2 712 МПС и 3 175 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 984 фиша и 154 АУАН. Установени са петима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, двама с над  1,2 промила и петима - под въздействие на наркотични вещества или техни аналози, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK