Психично болният мъж, отвлякъл кола с деца в Дупница, задигнал и патрулка

Снимка: Нова тв, стоп кадър

Изследват психологичното му състояние, грозят го 15 години затвор

Няма данни психично болният мъж, който открадна колата с две деца в Дупница, да е проявил агресия към тях. Това обяви пред журналисти началникът на РУ – Дупница, Йордан Зарев.

„Акцията по залавянето на мъжа приключи сравнително бързо. Той беше установен на улица „Бачо Киро“ в Дупница, там беше локализиран и спрян принудително от колегите. При залавянето не се стигна до това някой да пострада“, увери още Зарев.

Той коментира още, че психично болният мъж е известен на полицията. Преди години мъжът откраднал полицейска патрулка, а след което катастрофирал с нея.

Началникът на полицията в Дупница припомни фактологията по случая с кражбата на колата:

Майката на децата влиза в аптека в Дупница, за да им купи лекарства. Ключовете са били оставени на таблото, той влиза, запалва колата и потегля.

В 12.15 часа в дежурната част на РУ – Дупница, е получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Тойота Авенсис“. Сигналът е подаден от собственичката, която е обяснила, че оставила колата пред аптека в центъра на града с ключове на таблото и двете й деца, съответно на 1 годинка и на 4 години.

След постъпилия сигнал е създадена необходимата организация и с наличните сили на полицейското управление бяха извършени заградителни мероприятия, в рамките на които след около 15 минути автомобилът с лицето беше задържан в района на квартал „Бешика“.

Преди това водачът е изоставил децата в района на параклиса „Свети Спас“ , който се намира над град Дупница. Децата са били в добро състояние и са предадени на майката.

Извършителят е 39-годишен, жител на град Дупница. Той е с психични проблеми и неправоспособен. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

На извършителя на деянието е извършен разпит, но какво точно е споделил по случая, Зарев обяви, че е следствена тайна.

Престъплението с кражбата на колата, в която са били децата, се квалифицира като отвличане по член 142 от НК. Предвиденото наказание в закона е до 15 години лишаване от свобода, а за кражбата на кола също е предвидено сериозно наказание.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на окръжна прокуратура – Кюстендил. Води се разследване и са извършени множество процесуално - следствени действия. Предстои да се изследва и психическото състояние на мъжа.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK