Проверяват защо се е срутила част от АМ "Хемус"

Снимка: МРРБ

Ръководителят на строителния обект твърди, че били установени атипични слягания

Започна проверка на новостроящата се отсечка от АМ "Хемус" между Буховци и Белокопитово, съобщава БНР.

Това се случва, след като вчера министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че в участъка има пропадане.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Търговище старши комисар Мариан Михайлов обясни, че най-напред трябва да се запознаят на място с фактическата обстановка, след което ще последват всички действия, характерни за една проверка.

Той посочи, че е сформирана комисия, в която влизат представители на МВР и МРРБ. От страна на МВР има служители от Главна дирекция "Национална полиция" и служители на "Икономическа полиция" в Областната дирекция.

"Смятаме, че преди на мястото, където сега е тази дупка, е имало насип, асфалтово покритие, маркировка и мантинели. За нас е странно защо изглежда така в момента", отбеляза Михайлов.

Той отказа да се ангажира със срок кога ще приключи проверката.

От фирмата, която строи участъка от автомагистралата, уточниха, че в момента се прави укрепване на терена.

Ръководителят на обекта инж. Асен Тодоров обясни, че е нямало свличане или срутище. Става въпрос за допълнителни отводнителни мероприятия - дренажни ребра и откопаване на насип, поясни той. По негови думи насипът е изграден преди година и половина, установени са обаче атипични слягания.

Било е преценено, че е по-добре да се направят допълнителни отводнителни мероприятия, за да не може това впоследствие да компрометира пуснатата в експлоатация магистрала. Тодоров подчерта, че това е изцяло за сметка на фирмата изпълнител. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK