Проверяват „Пътно поддържане“ -Дупница за техническа обезпеченост

Даниела Годинова, снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Проверка на фирма за пътно поддържане, почистваща част от републиканската пътна мрежа на територията на област Кюстендил, ще бъде извършена от работна група, назначена от изпълняващата длъжността областен управител Даниела Годинова

Обект на инспекцията е фирмата „Пътно поддържане” – Дупница, която е част от консорциума, сключил договор с Областно пътно управление, но след това сключила и договор за поддържане на пътищата в община Дупница. „Към този момент фирмата не може да докаже техническа обезпеченост за обслужването и на двата вида договора. Там предстои по-детайлна проверка”, каза Даниела Годинова.

При установяване, че липсва необходимата техника, на фирмата ще бъдат наложени глоби, има опасност и някой от договорите да бъде прекратен. Даниела Годинова допълни, че са извършени внезапни проверки на двете фирми, ангажирани с почистването на републиканската пътна мрежа, като не са установени съществени пропуски.

Междуведомствена комисия ще извърши оглед на райони с паднали дървета в Кюстендилско, информира Годинова. Комисията ще огледа и места, на които дърветата са с голяма височина и при снеговалеж са потенциално опасни за електропреносната мрежа. Огледът трябва да приключи в рамките на две седмици.

„От тези дървета идват и част от проблемите, защото при скъсването на кабели, населените места остават без ток и то понякога за по-дълъг период от време”, каза Даниела Годинова.

Представителите на водните дружества от региона са изрази опасенията си с по-малкото количество вода в някои от районите. В общините Дупница и Сапарева баня има намалял дебит на водоизточниците.

„Това е резултат от ниските температури и малкото валежи. Има опасност от режим на водоподаването, но това ще зависи от количеството на валежите през следващите месеци”, коментира Даниела Годинова. В община Кюстендил има затруднения с достъпа до самите водоизточници. Касае се за частен път, както и лоша инфраструктура.

На проведена преди дни среща е взето решение работещият контактен център на ГКПП-Гюешево да осъществява по-тясна комуникация с македонските власти, което да позволи по-бързата реакция при обилен снеговалеж, което да не позволи затварянето на пункта от македонска страна.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//