Проверяват активно за нерегламентираните превози на пътници

Снимка: Infomreja.bg

Засилените проверки ще се осъществяват през целия декември

ИА „Автомобилна администрация“ засилва контрола на нерегламентираните превози на пътници и товари по време на коледните и новогодишните празници. Съвместно с Министерството на вътрешните работи и НАП започват проверки в различни райони на страната и по граничните пунктове.

Съвместният контрол с органите на МВР започва от утре, като са предвидени дежурства в курортите във връзка със студентския празник. Проверките преди коледните и новогодишните празници ще се осъществяват в различни интервали от време в отделните териториални структури на ИА „Автомобилна администрация“.

От началото на годината досега при контрол на пътя са констатирани 174 случая на нерегламентиран превоз на пътници и товари, от които 75 са за леки автомобили, 6 на автобуси и 93 на товарни автомобили. За установените нарушения са съставени актове и са приложени принудителни административни мерки. Предвидените санкции в Закона за автомобилните превози са глоба от 2000 лв. и спиране от движение на превозното средство за срок до 12 месеца, чрез изземане на регистрационните табели и документите на автомобила, съобщават от Агенцията.

Проверките на леките автомобили се осъществяват съвместно с МВР и други компетентни институции, тъй като инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ нямат законови правомощия да извършват самостоятелен контрол на леки автомобили, с изключение на таксиметровите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK