Проведоха обучение за ключови компетентности сред учениците в Кюстендил

снимки: V ОУ „Христо Ботев“ - Кюстендил

Обучение на тема „Формиране на ключови компетентности в учениците от начален етап“ проведоха учители от всички населени места в Кюстендилска област. Лекторът Георги Георгиев – главен експерт в Център за контрол и оценка на качеството на училищното образование, запозна участниците в семинара с начините за формиране на научна грамотност в начален етап.

Той представи проекта за нови учебни програми, според който е предвидено формирането на следните ключови компетентности в начален етап: общуване на роден език, общуване на чужди езици, математически компетентности, дигитални компетентности, умения за учене, обществени и граждански компетентности, инициативност и предприемачество.

Особен интерес сред учителите предизвика темата „Как да използваме проектната дейност?“ Всички стигнаха до заключението, че проектната дейност способства за развиване на практическите умения на учениците, акцентира върху ценностната им система.

Тя е тази, която развива творческата мисъл, обществените и граждански компетентности. Участниците в семинара изказаха благодарност на организаторите и си обещаха да използват наученото в своята практическа дейност.

 

снимки: V ОУ „Христо Ботев“ - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//