Проукраински руски бойци призовават "Вагнер" да си отмъсти за смъртта на Пригожин

Снимка: news.bg

Призивът е да преминат на украинска страна

Група руски бойци, които се бият на страната на Украйна, призоваха частната военна компания "Вагнер" да премине на тяхна страна и да се присъедини към тях, за да си отмъсти за смъртта на основателя на "Вагнер" Евгений Пригожин и на командира на силите на наемническата групировка Дмитрий Уткин, предаде Ройтерс.

"Сега сте изправени пред сериозен избор - може да останете на страната на руското министерство на отбраната и да служите като кучета пазачи на екзекуторите на вашите командири или да потърсите отмъщение", каза в разпространено снощи видеообръщение командващият Руския доброволчески корпус (РДК) Денис Капустин. "За да си отмъстите, трябва да преминете на украинска страна", допълни той.

Самолетната катастрофа, при която загина Пригожин, стана едва два месеца след неуспешния бунт на "Вагнер" срещу ръководството на руската армия, при който наемниците поеха контрола на щаба на руските сили в Ростов на Дон и стигнаха на 200 километра от Москва, преди да се откажат от намеренията си да стигнат до руската столица с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко, отбелязва Ройтерс.

Командирът на РДК, Капустин, който е крайнодесен руснак, създаде въоръжената си групировка преди една година. РДК се бие на страната на украинските сили и обяви, че стои зад няколко атаки срещу руски гранични региони.

"Нека приключим с кървавата месомелачка на специалната военна операция", заяви Капустин в обръщението си към бойците на "Вагнер"

"След това ще тръгнем към Москва и този път няма да спрем на 200 км от московското околовръстно шосе, а ще стигнем до край", закани се той. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK