Протестиращи гръцки фермери искат данъчни облекчения и евтини горива

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Близо до Солун има повече от сто трактора, чиято цел е да блокират пътя към летището

Гръцките фермери протестират с искания към правителството за данъчни облекчения и евтини горива, предаде БНР. Засега затварянето на пътищата е символично, без да се създават големи проблеми за трафика.

На много места в аграрните райони днес се увеличиха фермерите, които пристигнаха с трактори да протестират. Най-масово е присъствието на земеделци и животновъди в област Тесалия, която пострада от наводненията миналата година. Фермерите заявиха, че не са получили обезщетения. Днес протестиращите затвориха магистралата до Лариса за час с жива верига, докато тракторите бяха встрани до пътя.

Фермерите призовават всички да се присъединят към протестите им като заявиха, че аграрната политика на правителството ги води до фалити.

Близо до Солун има повече от сто трактора, чиято цел е да блокират пътя към летището.

Днес сигнали за готовност подават и от аграрните сдружения от област Еврос и Родопи, което поставя на риск евентуално затваряне на пътища в близост до българската граница. Те не уточняват дата и час за блокадите, които може и въобще да не се състоят при удовлетворяване на условията им от правителството.

Министър на развитието на селските райони и храните - Лефтерис Авгенакис се съгласи на преговори с фермерите, които настояват за дотации и подкрепа на аграрния сектор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK