Протест пред Съдебна палата в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Представители на затвора в Бобов дол, арести – Кюстендил, Главна дирекция „Охрана“ – Кюстендил и Дупница протестираха пред Съдебната палата в града под Хисарлъка. Те излязоха на протест извънработно време, за да заявят за пореден път исканията си.

Исканията са за 20% увеличение на трудовите възнаграждения, по-добри условия на труд и изравняване на социалните права с тези на служителите на МВР. Протестиращите са твърдо решени са да отстояват исканията си докато не се намери решение на проблемите им.

Георги Стоянов – член на управителния съвет на Синдиката на служителите на затворите в България работи като надзирател вече 21 години. „От както съм в системата много неща се промениха и нищо към добро.

Имахме подсигурено медицинско обслужване, вече нямаме такова, имахме подсигурени почивни бази, вече нямаме, имахме подсигурена годишна отпуска по график, вече нямаме.

Както казваше един бивш началник – затвора трябва да го помиришеш и сам да прецениш дали можеш да свикнеш с миризмата или не. Свиква се с всичко в този живот, но идва в повече с годините, амортизацията на хората, психическото и физическото натоварване са големи и не е тайна, че с течение на времето виждаме колко много колеги не достигат до пенсия.“, каза за ИНФОМРЕЖА Георги Стоянов.

По думите му готовността за национален протест в столицата е налице. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK