Пропаднал път откъсна села във Великотърновско

Снимка: Infomreja.bg

Жителите на Теменуга и Водно излизат на протест

Жители на великотърновските села Теменуга и Водно излизат на протест. Причината – пропаднал важен път, който ги свързва с градовете. От АПИ обясниха, че проектирането ще приключи през ноември. Обходният маршрут е в изключително лошо състояние, за което от агенцията се извиняват. Той също ще бъде ремонтиран, пише Нова тв.

„Пътят е опасен. Не му е правен ремонт от 40 години. Нито линейка, нито пожарна може да мине оттук”, разказаха местни жители.

Агенция "Пътна инфраструктура" са направили обходен маршрут, но пътят е в същото състояние.

"От София до Сливовица хората стигат по-бързо, отколкото от Сливовица, пътят е опасен. Няма как да се разминат две коли и по обходния маршрут", споделя Кристина Дамянов.

Тери и Полина Съливан от Великобритания живеят в селото от 16 години. Техни приятели също искат да се заселят там, но проблемната инфраструктура ги отказва.

"Много хора от Великобритания искат да се преместят тук. Мястото е прекрасно, природата – чудесна, но няма път. Състоянието му е ужасно", разказва Полина Съливан.

От АПИ, които отговарят за поддържането на 4 км от този участък, поднесоха извиненията си за лошото състояние на трасето. Оттам посочват, че в момента тече проектиране на пътя, което трябва да приключи през ноември, тепърва обаче ще се избира строителната фирма.

Дотогава имало обходен маршрут, но и той щял да се ремонтира през септември. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//