Променят Наредбата за общински жилища на сесия

Даниела Савеклиева, снимка: ОбС-Благоевград

Нов общински съветник ще положи клетва утре на сесията на Общински съвет – Благоевград. Новото попълнения в местния парламент е Лъчезар Станински  от листата на ГЕРБ. „Колегата заема мястото на Антоанета Робева, която стана шеф на дирекция „Строителство“ в общинската администрация”, уточни на редовната си пресконференция председателят Даниела Савеклиева.

На утрешното заседание ще бъдат гласувани и изменения в Наредбата за реда и условията за установяване на жилищни нужди на граждани, ползване и управление на общински жилища. Промените, предложени от кмета Атанас Камбитов, предвиждат 4 резервни жилища, които ще се дават под наем на семейства, чиито домове са станали негодни за обитаване в резултат на природни и стихийни бедствия и други обстоятелства от извънреден характер.

„По този ред общинските жилища ще се предоставят за срок до една година, като те  няма да могат да се отдават под наем на други нуждаещи се лица и семейства”, уточни Саведклиева. 

Промените в наредбата отново ще дават възможност на наемателите на общински жилища да ги закупят при определен ред и условия.

Общинските съветници трябва да вземат решение и за отпускане на финансиране по програма ин витро. 30 семейни двойки и живеещи на семейни начала са подали заявления да бъдат финансово подпомогнати от общинския бюджет по тази програма, като осигурените по програмата средства стигат за 29 от тях. За да се помогне и на последното семейство, подало искане за финансова помощ, по предложение на кмета Камбитов, Общинският съвет трябва да вземе решение да се осигурят необходими средства от парите, отпускани за еднократни социални помощи.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//