Променят движението в Благоевград заради факелното шествие за 150 г. от обесването на Левски

Снимка: Infomreja.bg

Началото на факелното шествие ще бъде поставено на 18 февруари от 18.00 часа

Утре, 18 февруари, ще бъде въведена временна организация на движението по част от булевардите и улиците в Благоевград. Мерките се налагат във връзка с ритуал по отбелязване на 150 години от трагичната гибел на Апостола на свободата, съобщават от Общината.

Ограниченията са в сила на 18.02.2023 г. от 18.00 часа до приключване на мероприятието, като касаят следните пътни артерии:

-  Бул. „Джеймс Баучер“, в участъка от кръстовището, образувано с ул. „Даме Груев“ до кръговото кръстовище с бул. „Васил Левски“;

- Бул. „Васил Левски“, в участъка от кръстовището, образувано с ул. „Крушево“ до кръговото кръстовище, образувано с бул. „Джеймс Баучер“;

- Ул. „Владо Черноземски“, в частта от кръстовището, образувано с ул. „Менча Кърничева“ до кръговото кръстовище, образувано с „Васил Левски“;

- Ул. „Д-р Христо Татарчев“, в частта от пресечката с ул. „Братя Иванови“ до пресечката с ул. „Тодор Александров“.

150 години от обесването на Васил Левски ще бъдат отбелязани с факелно шествие, а началото му ще бъде поставено на 18 февруари от 18.00 часа. То ще тръгне от пл. „Георги Измирлиев“, пред сградата на Община Благоевград, ще продължи по ул. „Димитър Талев“ и ще премине по главната пешеходна улица „Тодор Александров“. Финалната локация е при бюст-паметника на Васил Левски, който се намира на едноименния площад.

Шествието ще бъде водено от кмета на Благоевград Илко Стоянов, ученици от различни училища, Общински младежки парламент, РК „Традиция“ и представители на културни институции.

Непосредствено след него благоевградската общественост ще отдаде почит на Апостола на свободата и чрез полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на националния герой.

В ритуала ще вземат участие и представителна рота на 3-то Бригадно командване, както и оркестърът на Биг Бенд – Благоевград.

Община Благоевград кани жители и гости на града да се присъединят към отбелязването на 150 години от гибелта на Апостола.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK