Пролетно почистване на Разлог на 5-и април

снимки: Община Разлог

На 5 април тази година Община Разлог ще проведе кампания за традиционно масово пролетно почистване на града. В масовото почистване на планинския град ще се включат служители на общинска администрация Разлог, жители на града, неправителствени организации и други.

„Да изчистим град Разлог за един ден” е мотото на тазгодишната кампания за пролетно почистване. Общинската администрация разчита на активното участие на гражданите и приканва всички жители на Разлог да почистят пространствата пред дома си, тротоара и уличното платно.

„Градът е разделен на три района, за извозването на отпадъците ще бъде предоставена техника от общината, която предварително може да бъде заявена до 04.04.2014 година”, коментира инж. Красимир Герчев - кмет на Община Разлог.  

Междувременно вече са почистени зелените площи в централните части на Разлог, градските градинки, местата около детските и спортните площадки и училищата, подрязани са и храстите. В централния градски парк цялостно е почистено езерото.

Започва машинно и ръчно измитане на града, за да се избегне запрашеността във въздуха и запушването на канавките. Това се случва по разпореждане на кмета инж. Красимир Герчев.

От общинска администрация коментираха, че ще вложат максимални усилия за максимално бързо почистване на Разлог и съставните населени места.

Поетапно ще започне и измиването на улиците. От 7 до 11 април ще се измиват улиците на Разлог. По населените места в общината измиването на улиците започва на 3 и 4 април в Добърско, на 7 и 8 април ще бъдат измити улиците в Горно Драглище, на 9-10 април в Долно Драглище, на 14-15 април в Баня.

Преди Великден, на 16-17 април ще бъдат измити улиците на селата Елешница и Годлево. В Бачево улиците ще бъдат измити на 28 април.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK