Прокуратурата във Варна разследва инцидента с изчезналите в морето деца

Снимка: Infomreja.bg

Районната прокуратура във Варна образува досъдебно производство по повод инцидента с изчезналите в морето две деца на варненския вълнолом. Производството се води за установяване причините и обстоятелствата, при които е настъпил инцидентът и е последвала смъртта на момчетата. Днес, 16 август 2018 г., преди обяд е било намерено едно от телата на изчезналите момчета, които са на 13 и 14 години.

Както вече е известно, на 15 август 2018 г. около 17,40 ч. е получен сигнал за падане на две деца в морето в района на външната стена на вълнолома. Започва мащабна операция по издирването на момчетата, които били там със свои приятели. В опита да бъдат спасени децата се включват специализирани екипи от Районната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението, катери на Морската администрация, водолази и екипи на Военноморските сили и МВР. Самоличността на повлечените в морето деца от силното вълнение е установена.  

Изпълняващият функциите районен прокурор на Районната прокуратура във Варна Красимир Конов заедно с дежурния прокурор и дежурен следовател са извършили незабавно оглед на местопроизшествието. Разпитани са свидетели на трагедията, на която очевидци са станали много варненци, дошли за концерта за Деня на Варна. Трагедията отмени всички празнични прояви на община Варна в празничната вечер.

Продължава операцията по издирването на второто момче. Всички действия по разследването се ръководят на място от и.ф. районния прокурор Красимир Конов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK