Прокуратурата в Скопие изяснява случая с ранения българин

Снимка: БТА

Няма опасност за живота на пострадалия

Основната прокуратура в Скопие, Република Северна Македония, е известена за инцидента с ранения в корема български футболен фен и е издала съответните наредби и насоки за идентификация на лицата, които са участвали в сблъсъка преди мача между ПФК „Левски“ София и ФК „Шкупи“, пише в съобщение на прокуратурата.

„С цел потвърждаване на самоличността на гражданите, които са участвали в сблъсъка и които според първоначалната информация не са били част от базата местни фенове, както и за пълното изясняване на инцидента, са събрани улики, които ще бъдат предмет на експертиза. Осигурени са и видеозаписи от близките обекти и от камерите на системата „Сигурен град“, пише още в съобщението.

Български футболни фенове бяха нападнати снощи в квартал Чаир в Скопие минути преди началото на двубоя в столицата на Северна Македония. Болница „Св. Наум Охридски“ потвърди, че е приела 29-годишен български гражданин, ранен с хладно оръжие в корема. Той е извън опасност за живота към момента.

Общо 21 са арестуваните снощи футболни фенове, като 19 от тях са българи. 

Атмосферата се нажежи още преди началото на мача с неуместни коментари и съобщения в социалните мрежи, както и коментари на български фенове пред местни медии. Срещата между "Левски" и "Шкупи" от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите на стадион „Тодор Проески“ в Скопие беше определена от УЕФА като двубой с висок риск.

До сблъсъци след мача, който приключи с резултат 2:0 в полза на българския отбор, не се стигна. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK