Прокуратурата ще следи проверката за побоя на Падарски

снимки: infomreja.bg

Прокуратурата ще следи проверката за инцидента с Благой Падарски, който твърди, че е пребит от полицай Димитър Попов в РУП-Гоце Делчев.

„Надявам се проверката да приключи максимално бързо и тогава ще обявим резултатите”, заяви Весела Стоилова, говорител на Окръжна прокуратура - Благоевград.

Тя отказа да съобщи името на наблюдаващия прокурор.

По-рано днес директорът на областната полицейска дирекция Георги Костов заяви, че е назначил вътрешна проверка на случая с 34-годишния безработен мъж.

Тя ще трябва да изясни дали върху арестанта наистина е упражнено полицейско насилие. Падарски твърди, че е пребит от униформения служител пред погледа на още четирима полицаи в районното управление.

В неделя вечерта той пристигна в Благоевград, за да си извади медицинско. Доктор Камен Аврамов е категорчен, че на Падарски е причинено временно разстройство на здравето. Той е установил хематом на клепача на дясното око, кръвонасядане на носа и на ухото, нараняване на шията, както и на коляното на крака. Освен това има съмнение за спукано тъпанче на ушите.

Пострадалият мъж и семейството му са категорични, че става дума за полицейски произвол и ще сезират дори и Европейския съд за правата на човека. „Те ще се опитат да изкарат едва ли не, че сам съм се пребил”, казва Благой.

Днес обаче той все още не бешепуснал жалба за побоя над него.

От полицията засега отказват подробна информация за случая и отричат да има насилие върху Падарски. От болницата в Гоце Делчев също не се ангажират с категорични изводи кога всъщност е наранен пациентът.

Засега е ясно, че 34-годишният мъж е бил пребит. Проверката трябва да изясни кой и кога е упражнил насилие върху него.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Тттт20:31 - 23.03.2013
А графа като преби онези деца във тешово какво стана кой потули случва а сега деееее
Чувиев07:12 - 20.03.2013
Веднага да се свика национален протест срещу полицейското насилие и произвол. Докога ще ни бият без причина!!!!!
писна ми15:52 - 19.03.2013
писна ми от физиономията на този нехрани майко все едно не се знаем кой какъв е та реве като вдовица за к-р по медийте на такива се чудя защо въобще накой им обръща внимание
малко им е15:02 - 19.03.2013
малко им е боя на тези изнасилвачи и крадци и тях да ги изнасилят да има за какво да реват, боклуци !!!

FACEBOOK

//