Прокуратурата с нова серия доказателства срещу Нено Димов

Снимка: БГНЕС

Това е втория път, когато прокуратурата прави публични доказателства

Прокуратурата разпрати до медиите нова серия доказатества за вината на Нено Димов. В тях влизат проколите от разпитите на зам.-министрите Атанаска Николова и Красимир Живков, Мая Дряновска, началник на дирекция Управление на риска при наводнения към МОСВ, заповедта за прилагане на цените във ВиК - Перник на базата на решение на КЕВР. 

Това е втория път, когато прокуратурата прави публични доказателства по обвинението срещу министъра

Припомняме, вчера вечерта Апелативният съд потвърди най-тежка мярка за неотклонение на Нено Димов. Съдът разгледа събрания от Специализираната прокуратура доказателствен материал в представените на 15 и 16 януари 2020 г. нови доказателства по делото, съобщиха от специализираната прокуратура.

 Според прокуратурата категорично се установява, че министърът на околната среда не е положил достатъчно грижи за управлението и стопанисването на водния ресурс на язовир "Студена", с което допринесъл за недостиг на вода за питейни и битови нужди за населението на гр. Перник.

Припомняме, че преди седмица бившия екоминистър, Нено Димов бе задържан за 24 часа. По-късно в дома му, бяха иззети документи, в които имало доказателства за извършени престъпления.

От материалите по делото е видно, че Нено Димов - в качеството си на министър на околната среда и водите, е бил надлежно и редовно информиран за актуалното и прогнозно състояние на водния обем в язовира. Въпреки резкия спад на притока и бързото намаляване на водното количество в язовира, същият е разрешавал разходване на вода за промишлени нужди в поисканите от предприятията обеми, макар те да са разполагали и с други водоизточници.

По този начин Нено Димов не спазил нормативното изискване за преимуществено подаване на вода от язовир "Студена" за питейни и битови нужди на населението в региона.

Специализираната прокуратура продължава детайлната проверка на дейността на всички длъжностни лица от държавната и общинската администрация, които имат отношение към управлението и ползването на вода от язовир "Студена".

 

КОМЕНТАРИ

Кобра1104:40 - 18.01.2020
Ако специализирана прокуратура упорито отказва да сложи на дневен ред случая сатовча значи че и тя е корумпирано създадена структура за преследване по поръчка , щетите нанесени на екосистемите по вина на нено димов и риосв смолян при директор гнусния комунист лицето елен минчев който върти по смолян съдийте и прокуратурата на малкия си пръст, нено и елен подведоха ,,заради цеко,, правителството на борисов 1 да подпише фалшива бъкаща от документи с ,,не вярно съдържание,, концесия 629/20.07.12г.на осмокласника агент ,,ленко,, комунист лидер на пп герб в общ. Сатовча, румен арнаудов от тефтерчето на филип златанов от перник, щетите пвтарям са за над два милиарда и продължават да ровят подземни богатства като редовно си снасят хонорара по схемата 19/45. Ще спре ли някой този некадърник и шпионин ленко и неговия приятел нено димов.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK