Прокуратурата разследва тежката катастрофа край Чирпан

Снимка: Infomreja.bg

При инцидента загинаха 63-годишен мъж и 13-годишно момиче

Окръжна прокуратура–Стара Загора, наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на две лица - 63-годишен мъж и 13-годишно момиче, и телесни повреди на 80-годишна жена, 19-годишен младеж, 15-годишно момче и 20-годишен мъж в резултат на настъпило пътнотранспортно произшествие – престъпление по чл. 343 ал. 4 от Наказателния кодекс.

На 1 април 2022 г., около 15,55 часа, група от седем младежи от гр. Чирпан се движели по пътя между гр. Чирпан и с. Зетьово, обл. Стара Загора. В това време в посока към с. Зетьово е пътувал лек автомобил „Ауди А4", управляван от 20-годишния В. Т. Той застигнал групата пешеходци, част от които вървели по пътното платно, направил опит да ги заобиколи, при което навлязъл частично в насрещната лента и ударил движещия се срещу него лек автомобил марка „Форд Фокус" , управляван от Г.Д, на 63 г.

В резултат на сблъсъка водачът на втората кола Г.Д. е починал на място, а пътуващата с него 80-годишна жена е получила множество травматични увреждания. Тя е била настанена в болница.

При удара лекият автомобил, управляван от В.Т., се е завъртял и блъснал няколко от пешеходците, в резултат на което 13-годишно момиче е починало на място. В болница е бил настанен 19-годишен мъж, който е получил множество травматични увреждания. В лечебно заведение е бил откаран и още един от младежите, на 15 г., който след преглед е освободен.

На В.Т. са били направени тестове за алкохол и наркотици с техническо средство, които са отрицателни. При пътното произшествие той също е бил ранен – с прорезна рана на коляното. В.Т. е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Извършват се активни действия по разследването под надзора на Окръжна прокуратура–Стара Загора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK