Прокуратурата разследва кой изхвърля спринцовки край добричко село

Снимка: Infomreja.bg

Действията по разследването са възложени на следовател от Окръжния следствен отдел

Районна прокуратура–Добрич се самосезира и разпореди проверка по надзора за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите предвид установено управление на опасни отпадъци не по установения ред, във връзка с което е започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 353в от НК.

Проверката има за цел да констатира спазен ли е Законът за управление на отпадъците /ЗУО/ и подзаконовите актове относно наличието на сметища, създадени в нарушение на този закон, налице ли са други случаи на нерегламентирано съхранение или изхвърляне на отпадъци и взето ли е отношение от компетентните органи за тяхното обезопасяване, отстраняване и съответно санкциониране на нарушителите.

Разследването на случая от село Стефаново е започнато след получен на 12 април 2023 година сигнал за това, че близо до населеното място са установени изхвърлени множество ампули, спринцовки и други медицински продукти. Работата по образуваното досъдебното производство продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура–Добрич. Действията по разследването са възложени на следовател от Окръжния следствен отдел, съобщават от държавното обвинение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK