Прокуратурата разследва Иван Демерджиев

Снимка: Infomreja.bg

Става въпрос за обществена поръчка

На 10.08.2023 г. в Софийска градска прокуратура е образувана прокурорска преписка във връзка с подаден сигнал от Министерство на вътрешните работа (МВР). В сигнала са изложени твърдения за евентуално извършено престъпление от общ характер от предишен министър на МВР Иван Демерджиев, обективирани в одитен доклад, съобщават от държавното обвинение.

Наблюдаващият прокурор е възложил извършване на проверка по реда на Закона за съдебната власт на Агенцията за държавна финансова инспекция. 

Финансовата инспекция е приключила със становище, че възложител по Закона за обществените поръчки (ЗОП) е изменил договор без да са налице обстоятелства за това, с което е нарушена разпоредбата на чл. 116 от ЗОП.

Наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че са налице данни за евентуално извършено престъпление от общ характер и на базата на сигнала и на доклада на АДФИ е образувал досъдебно производство.

Разследването се води за това, че в периода от декември 2022 г. до юни 2023 г. длъжностно лице е извършило безстопанственост, от която са последвали значителни щети за МВР в размер на 81 милиона лева.

По наказателното производство няма лице, което да е привлечено в качеството на обвиняем.

Разследването по случая продължава.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK