Прокуратурата протестира домашния арест на прокурорския син

Снимка: БГНЕС

На 27.10.2022 г. Софийски градски съд определи спрямо Михайлов мярка за неотклонение „домашен арест“

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе протест в Софийски градски съд (СГС) срещу отказа на Софийски районен съд да измени наложената спрямо Васил Михайлов от СГС мярка за неотклонение „домашен арест“ в по-тежка, съобщават от ПРБ.

Известният прокурорски син Васил Михайлов е привлечен към наказателна отговорност за нанасяне на телесни повреди на две лица и закана с убийство спрямо трето лице в гр. Перник. Обвиняемият беше задържан под стража. На 27.10.2022 г. Софийски градски съд определи спрямо Михайлов мярка за неотклонение „домашен арест“.  

На 02.11.2022 г. наблюдаващ прокурор поиска изменение на мярката за неотклонение, определена спрямо Васил Михайлов, в по-тежка, след като в Софийска районна прокуратура постъпи информация, че обвиняемият е нарушил мярката си за неотклонение „домашен арест“.

Вечерта на 02.11.2022 г. състав на Софийски районен съд не се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор за изменение на мярката и остави Михайлов с мярка за неотклонение „домашен арест“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK