Прокуратурата: Няма досъдебно производство срещу Асен Василев

Снимка: МФ, архив

„Досъдебните производства се образуват за извършени престъпления, а не срещу конкретни лица“

Няма образувано досъдебно производство срещу вицепремиера Асен Василев. Това заяви пред Българската национална телевизия говорителят на специализираната прокуратура Христо Кръстев. Причината Кръстев коментира по-рано и пред БНР, и тя е, че досъдебните производства се образуват за извършени престъпления, а не срещу конкретни лица.

Така от спецобвинението коментираха твърденията на вътрешния министър Бойко Рашков, че разследване за престъпление по служба срещу Василев е било светкавично образувано по сигнал от петролната компания "Инса ойл". Според БНТ от обвинението проверяват истинността на твърденията в сигнала.

Изнесената от вътрешния министър информация коментира и премиерът Кирил Петков, който се възмути, че от 2 години прокуратурата не действа по сигнали за изнудване срещу бившите премиер и финансов министър Бойко Борисов и Владислав Горанов, и срещу пиара на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

Тези сигнали от вече обвинения бизнесмен Васил Божков станаха причина за ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова, които бяха освободени след като прокуратурата не поиска постоянното им задържане. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK