Прокуратурата не вика Борисов на разпит по "стари сигнали"

Снимка: Infomreja.bg

Симпатизанти на ГЕРБ се събраха пред Прокуратурата

Във връзка с медийни запитвания относно основанията за призоваване на бившия министър-председател Бойко Борисов, пресцентърът на Прокуратурата на Република България заявява, че твърденията за това, че се касае за „стари сигнали“ и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината.

Това съобщиха от държавното обвинение, откъдето допълват:

Същият е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Борисов - председател на политическа партия, М.Н. – бивш министър и др. лица. За нея пресцентърът на Прокуратурата на Република България уведоми обществеността на 23.05.2023 г. 

Борисов е призован на разпит и във връзка с досъдебното производство, ръководено от Софийска градска прокуратура, медийно известно като “Барселонагейт”.

По-рано през деня беше призован на разпит в Софийската градска прокуратура по разследването, известно като "Барселонагейт".

Симпатизанти и депутати от парламентарната група на ГЕРБ се събраха пред прокуратурата в знак на подкрепа на лидера на политическата формация Бойко Борисов. 

Борисов е получил и втора призовка - за разпит във Върховната касационна прокуратура по сигнал за твърдения за корупция и злоупотреба с власт.

„Тук сме, за да подкрепим лидера си, не разбираме защо за пореден път се претоплят очевидни спекулации, и се прекарват през системата на правосъдието, за да създават шум в системата, когато се прави кабинет и се подготвя сериозна правосъдна реформа”, заяви  Даниел Митов от ГЕРБ.

Той напомни, че в един и същи ден, в един и същи час Борисов е викан на две различни места. „За нас това са индикации, че това са опити, да се осуети правосъдната реформа и съставянето на кабинет”, съобщава Nova TV.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK