Произвол или бездействие?

снимка: infomreja.bg, архив

 

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

 

Искам да изкажа възмущението си от нещо, което наблюдавам от известно време... Става въпрос за облеклото на таксиметровите шофьори. Баща ми също е таксиметров шофьор, но никога през годините, в които е работил като такъв, не си е позволил да вози пътници, обут с къси панталонки и джапанки.

Откакто е закон водачите да бъдат облечени лятно време с панталони под коляното и резанки (не джапанки), имам наблюдения, че проверки за дрехи, обувки и още куп глупости (които за мен са непонятни) се правят на единични водачи, които чисто и просто са си нарочени.

Какво става обаче в големите фирми? За пореден път тази сутрин се возих в такси, управлявано от мъж, обут с къси панталони и джапанки. Е, питам аз... Плащат ли си големите фирми за превоз на пътници, за да не ги закачат, или инспекторите мързелуват и глобяват пак и пак свои познайници, само и само да отчитат дейност.

Ако ще се правят проверки, то те нека бъдат еднакви за всички, а не само за избрани водачи.

Искам да обърна внимание и на друг проблем. Возила съм се много пъти в коли, които май само се карат, без да има поддръжка (тук давам пример с коли на Мега Шанс и Тип-Топ).

Колите тропат, не стартират нормално или има повреди по вратите на пътниците... мога да изброявам и още.

И как няма, в тези фирми има коли (Тико), които в този момент би трябвало да се намират в автоморгата или да бъдат спирани от движение.

Моля органите, от които зависят тези неща, да се активират и да си вършат работата както трябва!

 

КОМЕНТАРИ

до до хахах12:20 - 11.09.2012
Ами значи не си видяла къде е била правописната грешка, но реши да се обадиш, пък и оценки да ми даваш?
до хахах12:16 - 11.09.2012
Ако бях от модераторите, хубаво :) , но не съм. Не ти отвърнах понеже мисля, че съм над тези неща...
до до хахах12:11 - 11.09.2012
Беше написано възмОтен вместо с У беше О, ъ-то не е било проблем. Поне когато се изказваш гледай за какво става дума. Кой е простия веднага си пролича :)
до до хахах12:09 - 11.09.2012
Ами можеше модератора да ми благодари за откритата грешка, а аз да му благодаря за своевременната намеса. Всъщност май ти си модератора а? И се засегна ли?

FACEBOOK

//