Производители от Кюстендилския регион поискаха действащ закон срещу безстопанствените животни

Снимки: Infomreja.bg

Производители от Кюстендилския регион поискаха незабавни промени в Закона по опазването на земеделските земи и реколтата, който е о т1974 год. с поправки от 1985-а, и намеса на институциите. Това стана по време на среща в общината.

До омбудсмана на Кюстендил  Васил Иванов има десетки жалби за унищожени това лято и есента стотици декари картофи, царевица, зеле от оставени без надзор коне, крави, кози и други. Според участниците в срещата Законът е стар и не действа.

Те настояха пред кмета Петър Паунов, ОП "Охрана", полицията, прокуратурата, областното Пътно пуравление и други служби  да предприемат спешни мерки, за да се предотврятят денонощните набези на безстопанствените коне и други животни из земеделските имоти.


Кметът Петър Паунов прие земеделците в кабинета си, за да начертаят оперативен план за противодействие на денонощните набези на безстопанствени животни в 72-те села и край града.

От областното Пътно управление обявиха, че ще поставят допълнително знаци "Внимание селскостопански животни" на най-рисковите участъци, където такива се появявават и през светлата и през тъмната част на денонощието. 

 

КОМЕНТАРИ

агент шапков17:09 - 22.12.2017
за голямо съжаление и в сатовча сме на същото дередже, в общината бъка от заплатаджий по опазване на частната собственост но срещу копелетата който умишлено унищожават реколтата като пашуват незаконно по чуждите имоти и напускат свободно конете няма нито един съставен акт,дори собствениците на животни и общинари са в съдружие.
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK